About

Heart House Hercules

About

Over Heart House Hercules

Heart House Hercules staat voor het huis van het hart, net zoals ieder lichaam een huis is voor het hart wat daarin klopt. Home is where the heart is: te midden van de Herculesstraat in de Olympische buurt van Amsterdam vind je deze serene plek waar een ieder zich thuis mag voelen. Vanuit vrede ervaren we een staat van zijn, deze staat bereiken en behouden we door het doen van innerlijk en adem werk, meditatie en commitment.

In mijn zoektocht naar vrijheid en geluk, begon ik – Kim Seema Dass Kaur – zo’n 15 jaar geleden zelf het spirituele pad te bewandelen. Door zelf dit pad te gaan van spirituele ontwikkeling en zelfkennis is mijn wens anderen te inspireren en mijn roeping hier anderen ook mee te helpen.

In 2017, na ruim 5 jaar op kantoor te hebben gezeten, kreeg ik een ​​’ontwaken’ en verruilde mijn digitale en snelle stadsleven met een appartement in Amsterdam voor een spiritueel nomadenleven in een oud busje op Ibiza. Ik ervaarde het zelf genezende vermogen van het lichaam door ziel, geest en lichaam in balans te brengen door middel van Kundalini Yoga-technologie en ademhaling. Door deze krachtige vorm van yoga, de veelzijdigheid en een mooie balans tussen yin en yang, was ik in staat mijn bewustzijn te verhogen en eindelijk de verschuiving van hoofd naar hart te ervaren. Naar binnen gaan, voelen, ontdekken. Zo kan er op alle niveaus balans ontstaan door beweging, adem, klank en meditatie.

De afgelopen jaren heb ik naast mijn liefde voor 1 op 1 kundalini yoga retreats ook steeds meer mensen kunnen begeleiden met ademwerk. De eenvoud en kracht van onze adem blijft mij verwonderen. Wat is de adem een sterke en natuurlijke tool om diepe heling en extase te bereiken. Met onze adem zijn we in staat om ons hart echt te openen, ons te verbinden met ons lichaam, oude blokkades op te ruimen en stress te verminderen.

Naast mijn Kundalini Yoga opleiding, volgde ik Mindfulness cursussen, deed ik Tai Chi, Schema Therapie, EMDR, Tantra, Theta Healing en Bio Dynamic Rebalancing Bodywork trainingen. Daarnaast volgde ik ATIH (Awakening The Illuminated Heart) workshops van Drunvalo Melchizedek, leerde ik de SKY methode tijdens the Art of Breathing van the Art of Living en een adem trainingsprogramma bij Tom van Huijstee. Ook heb ik een diepe passie voor allerlei vormen van dynamische meditatie die voorbestemd zijn om controle los te laten en het hart te openen.

“You may think that it would be necessary to move to the Himalayas or to Tibet in order to practice these ancient methods; that living in the busiest city of the world prevents us from practicing these exercises or that it is necessary to have a Master to guide us into our heart. The Master, however, who is authorised to guide you into your heart is the spirit behind the eyes reading these words now. That is you. You are now empowered to do it. You have the ability to do it.” Dat is de boodschap van Drunvalo Melchizedek en de grootste inspiratiebron voor Heart House Hercules. Alles wat je nodig hebt zijn de oefeningen en het kunnen toepassen van de methoden om erachter te komen wat voor jou werkt. Dan herhaal je die specifieke oefening zelf elke dag en herinner je steeds weer wie je werkelijk bent.